W3.CSS

Boek een van onze

3D lesprogramma's

voor het onderwijs-
jaar 2020/2021Academy

Bij de AnnieShape Academy willen we iedereen kennis laten maken met de wereld van 3D printen, we willen laten zien dat iedereen het kan, zelfs als je helemaal niks met techniek hebt, want printen op papier kan toch ook iedereen?

Tijdens de AnnieShape lessen leiden wij Crafters op, mensen die dingen kunnen maken, van idee tot een 3 dimensionaal object. Al lerende nemen we de leerlingen mee in het proces waarbij ze eerst hun idee op papier zetten en vervolgens uitwerken in een passend 3D teken programma. Ze leren de in en outs van de 3D printer, hoe de techniek werkt en hoe ze daar tijdens het ontwerp proces hier al rekening mee kunnen houden om het uiterste te kunnen bereiken met een 3D printer.

AnnieShape biedt verschillende lesprogramma's waarbij wij volledige lessen kunnen verzorgen zodat de docenten geen extra scholing nodig hebben of juist de docenten meenemen in het avontuur van het 3D printen zodat ze zelf ook 3D print lessen kunnen geven.  


De AnnieShape Academy ook bij jou op school? Lees verder voor de mogelijkheden!

Basis onderwijs

Spelen en techniek, dat kinderen iets doen dat ze leuk vinden is belangrijk en als ze dan tegelijkertijd ook veel leren over de nieuwste en modernste technieken dat is dan mooi meegenomen. AnnieShape geeft 3D print lessen aan kinderen van de groepen zeven en acht, om ze te laten zien dat iedereen een 3D print Crafter kan zijn. Het team van de AnnieShape Academy heeft speciale lesprogramma's gemaakt die perfect aansluiten op de vraag van nu en de toekomst.

Tijdens deze lesprogramma's leren de kinderen hoe ze van een idee een fysiek object kunnen maken in 3D waarbij we de kinderen meenemen door dit spannende avontuur van een crafter.


Introductie les
Bij de eerste introductie les zullen de leerlingen kennismaken met de 3D print wereld, wat de mogelijkheden zijn en welke rol het gaat spelen voor ons in de toekomst. Tijdens deze les wordt ook de stap gemaakt van 2D naar 3D waarbij de leerlingen eerst een 2D tekening gaan maken en leren hoe ze deze kunnen omzetten naar 3D. Aan het einde van het introductie programma krijgen alle kinderen hun zelf ontworpen eerste 3D print mee naar huis.
Introductieles

Breng je speelgoed tot leven

Het "breng je speelgoed tot leven" programma is een veel gekozen pakket waarbij de kinderen echt razendenthousiast zijn. Hierbij mogen kinderen hun fantasie figuur tekenen met behulp van 2D tekenen op papier en 3D teken programma's. In het 3D teken programma komen de figuren pas echt tot leven en worden alle punten die moeten kunnen bewegen bijvoorbeeld de armen en/of benen van een prinses of een superheld aangegeven. Aan het einde van het programma krijgen alle leerlingen hun fantasie figuren mee naar huis die ook nog echt kunnen bewegen!Ballon Auto

Na dat de leerlingen het introductie programma hebben afgerond en zijn benoemd tot Junior Crafters gaat het echte werk beginnen. Tekenen in 3D, hier zijn verschillende programma's die goed aansluiten op de introducite les, maar wat is er nou leuker dan een leuke competitie met elkaar? Één van die programma's is het ontwerpen van een ballon auto in 3D, hierbij gaat het om creativiteit welke auto ziet er het leukste uit en welke komt het verst. Met de hulp van het AnnieShape team gaan de leerlingen hun stoere auto ontwerpen en geprint zien worden!AnnieShape heeft een grote variatie aan verschillen lesprogramma's die gegeven kunnen worden en ook in thema's zoals rondom de Herfst, Sinterklaas, Kerst, Pasen. Voor meer informatie over deze lesprogramma's, vraag ons AnnieShape Academy Team!

Voortgezet onderwijs

Techniek is voor iedereen, bij de AnnieShape academy willen we iedereen kennis laten maken met 3D printen en laten zien wat de mogelijkheden zijn, ook als je niets om techniek geeft is dit interessant.

Bij de AnnieShape Academy voor het voortgezet onderwijs wordt het wat serieuzer, en komen de leerlingen in aanraking met nieuwe en toekomstige technieken om ze klaar te stomen voor de toekomst.   

De hoogste toren of de langste brug?
Bij de kennismakingsles op het voortgezet onderwijs beginnen we gelijk in 3D, en met een doel, bouw de hoogste toren of de langste en sterkste brug. Hierbij gaan de leerlingen een hoge toren bouwen of een burg, die gemaakt is van satéprikkers. Met alleen satéprikkers wordt het lastig, daarom gaan de kinderen zelf koppelstukken ontwerpen om deze satéprikkers te kunnen verbinden met elkaar. Elk team krijgt een beperkte hoeveelheid materiaal beschikbaar die ze mogen gebruiken voor het printen van hun verbindingsstukken. De verbindingsstukken moeten slim en goed ontwerpen worden met minimaal materiaal verbruik om een zo'n hoog mogelijke toren mogelijk te maken.
Tijdens het gehele lesprogramma krijgen de leerlingen ondersteuning van het AnnieShape Team bij het ontwerpen en printen van de onderdelen, om de optimale leercurve te kunnen bereiken.  Duurzame energie

Duurzaamheid in de klas, duurzaamheid wordt een steeds belangrijker punt in onze samenlevening en daarom is het erg belangrijk om leerlingen daar op voor te bereiden en te laten zien dat het zelfs prima samen gaat met de nieuwste technieken.
Om dit op een leuke manier op te pakken samen met de leerlingen, wordt hun creativiteit en inzicht getest bij het ontwerpen en bouwen van een windturbine/windgenerator in 3D. Samen mt het Team van AnnieShape en een aantal verkregen onderdelen worden de leerlingen opweg geholpen met het ontwerpen en het bouwen. Wanneer het 3D ontwerp af is wordt deze 3D geprint samen met de leerlingen waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecyclede PET flessen als materiaal voor de turbines. Als de windturbine helemaal geprint en gbouwd is wordt deze getest en gemeten op welke turbine de meeste energie opwekt. Het winnende team mag de gehele turbine houden inclusief de verkregen onderdelen.


AnnieShape heeft verschillende lesprogramma's die perfect aansluiten bij de huidige vragen vanuit het onderwijs en zullen zich daar ook steeds op blijven aanpassen, voor meer lesprogramma's en of de mogelijkheden, neem contact op met het Team van de AnnieShape Academy!

Voor meer informatie over de AnnieShape Academy en wat we voor u kunnen betekenen, vraag het ons AnnieShape Academy Team!

academy@annieshape.nl